Dansk English Deutsch

 

 Corona Virus

virus egenskaberpandemisk situationlokal situation

rengøring af overflader

hvilke overflader findes der?hvilke egenskaber har overfladerne?kriterierfor at rense overflader

Sådan deaktiveres og uskadeliggøres virus

  

  hvilke kriterier skal opfyldes, for at rense overflader?

 

Fjernelse af indhyllede vira fra forurenede overflader op til desinfektionskvalitet "delvist antiviral" kræver anvendelse af en blanding fra oxiderende og toksiske forbindelser, der indeholder f.eks. alkoholer og peroxider. Det vil reducere mængden af ​​Corona-virus til ~ 0,1 ‰. Disse delvist antivirale blandinger er ikke en mulighed til hyppig anvendelse på stedet i husholdninger, begge to til hånd- eller overfladehygiejne.
Virus hyller antyder stadig brug af
mindre aggressive rengøringsmidler og procedurer med meget lovende virkning i betragtning af virus deaktivering og fjernelse, hvis de udføres korrekt, og et er egnet til daglig brug.
Alkohol fjerner fedlignende ingredienser fra overfladerne. I høje koncentrationer er det et gyldigt desinfektionsmiddel. Dets hyppige brug er dog skadelig for huden og læder. Derudover er det ikke tilgængeligt i uendelig mængde, og dyrt.
Alternativt kan
rensevæsker bruges, fortrinsvis ved klude, hvis de indeholder en vis mængde alkohol, men opnår deres mål for det meste ved en blanding af velegnede overfladeaktive stoffer, såsom tensider, med ethoxylerede alkoholer, og vand, og kombineret med passende påføringsprocedurer. Disse omfatter brug af handsker, grundig rengøring med skum efterfulgt af indvirkning, således at vaskemidlet når hvert mindste volumenen, derefter skylling med vand og tørring. Følsom overflade (hud, læder) vil drage fordel af justerede produkter i et 2-komponentsystem, der adresserer rengøring med efterfølgende overfladekosmetik. En sådan løsning er i overensstemmelse med anbefalinger fra relevante institutioner.

 

 

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prepare/cleaning-disinfection.html

https://hygiejne.ssi.dk/NIRrengoering

http://effekt-l-b.dk/product-category/supr2clean/

 

 


 © 2020 Dr. Beate Klösgen
Associate Professor
University of Southern Denmark
Dr. Hermann-Stephan Buchkremer
Technische Unternehmensberatung
Bocholtzerstr. 40
D 52072 Aachen